PKN
Protestantse Gemeente te Geertruidenberg
 
Zondagsbrief 27 september 2020

Zondag 27 september 2020
Emmakerk


kerkdiensten Emmakerk online
Kerkdiensten Emmakerk te volgen via website Kerkdienstgemist
De viering van a.s. zondag is rechtstreeks te beluisteren om 09.20 uur via de website van “kerkdienstgemist”
https://www.kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg

De dienst wordt voor de laatste keer gefilmd en wordt in beeld en geluid voor de laatste keer rechtstreeks op Slog TV uitgezonden zondagmorgen om 9.30 uur en herhaald op zondagavond om 19.00 uur (Ziggo Kanaal 43, KPN, XS4ALkanaal 1401).
U kunt de dienst rechtstreeks (of later) ook via You Tube voor de laatste keer volgen. De link is:
https://www.youtube.com/channel/UCJkHQzW3O6A65hnwizIlMlw

We hopen dat we gemeenteleden en luisteraars/kijkers op deze wijze toch een viering te kunnen bieden die hen kracht mag geven in deze crisistijd.

Kerkdienst Zondag 27 september
Emmakerk, voorganger: ds. J. van den Hout
Uitzending via website “kerkdienstgemist”: 09.25 uur
Uitzending via SlogTV (Ziggo kanaal 43): 9.25 uur
Collecten: Vredesweek Wereldwijd – Verlangen naar vrede (LR) + Kerkenwerk/Onderhoudsfonds
Organist: dhr. M. van der Sluijs
Muzikale medewerking: dhr. A. van Wijk en dhr. L. Romijn
Lector: mevr. J. Oosterveen

Kerkdienst Zondag 4 oktober
Emmakerk, voorganger: ds. J. van den Hout
Uitzending via website “kerkdienstgemist”: 09.25 uur
Collecten: Israël – Leren door ontmoeting en dialoog + Kerkenwerk/Onderhoudsfonds
Organist: dhr. J. Blankers
Muzikale medewerking: mevr. I. Willems
Lector: mevr. I. Willems

Geef uw gebedspunten door!
De viering is van en voor ons allemaal. We doen het samen!
Heeft u gebedspunten voor de komende zondagen geef ze door aan ds. Jos van den Hout (josvanden-hout@solcon.nl) of aan de scriba Mark van der Sluijs (scribaat@pkngeertruidenberg.nl).

OMZIEN naar elkaar
Laten we met elkaar meeleven in tijden van vreugde en ook van verdriet en elkaar opdragen in onze gebeden, mag Gods liefdevolle nabijheid ons vervullen met nieuw vertrouwen en vrede.
We bidden ook voor hen die leiding moeten geven in deze moeilijke tijden, dat God hen wijsheid en mededogen mag schenken.

Bloemendienst  
De bloemen zijn bezorgd bij:
-          mevr. Ria Olivier, Oranjestraat 16, 4941 JR Raamsdonksveer, beterschap gewenst,
-          dhr. J. Verlinde, Irenestraat 14, 4941 JN, Raamsdonksveer, eveneens beterschap gewenst.
           
Mededelingen
Pastoraat:
Voor dringende pastorale zorg kunt u terecht bij ds. J. van den Hout, tel. 0162- 465350.

Waarneming kosterdiensten
De kostersdiensten worden tijdelijk waargenomen door mevr. Jopie Verschoor, tel. 0653438871 en dhr. Aart Verschoor, tel. 0640212502.

Diaconaal nieuws

Diaconale collecte zondag 20 september 2020

Wereldwijd, Versterk de kerk (Kerk In Actie)
Iedere lokale kerk, waar ook ter wereld, wil een licht op een berg zijn, een baken van hoop, Gezicht van Christus, zoals in de Bijbel beschreven. Dat is lang niet altijd makkelijk in landen waar bijna geen christenen zijn of waar christenen in verdrukking leven. Deze collecte is bedoeld om die kerken te steunen.
Indien u dat wilt kunt u uw bijdrage voor deze collecte overmaken naar de rekening van de Diaconie NL11 RABO 0115615903 onder vermelding van Versterk de kerk en dan zorgen wij dat het geld op de goede plek terechtkomt! Alvast bedankt!
Als u geld overmaakt naar de Kerk (C v K) middels de Kerkgeld App dan kunt u die ook gebruiken voor giften aan onze Diaconie.

Collecte voor de kerk
Ook uw collecte bijdrage voor het kerkenwerk blijft uiteraard nodig. Deze kunt u overmaken naar rekeningnummer NL09 RABO 0373 7274 10 t.n.v. CvK Prot. Gem. te Geertruidenberg.

Openstelling kerkdiensten Emmakerk
Hierbij nodigen wij u hartelijk uit om de kerkdiensten in de Emmakerk weer te bezoeken. Om het kerkbezoek veilig te laten verlopen is een gebruiksplan opgesteld. Daarin is beschreven hoe tijdens de coronacrisis, binnen de kaders van de richtlijnen van de overheid, kerkdiensten kunnen worden gehouden met aanwezigheid van gemeenteleden. Uiteraard moeten de maatregelen vanuit de overheid en de ontwikkelingen m.b.t. de verspreiding van coronavirus worden gevolgd en blijft voorzichtigheid en zorgvuldigheid geboden. We beperken ons ook daarom tot maximaal 30 aanmeldingen. Een echtpaar of meerdere personen uit een huishouden worden gezien als één aanmelding.
Hier is de koppeling naar het Reserveringsformulier kerkdienst Emmakerk 4 oktober 2020:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7iN1iHdrsUOIIMmngnRG1jXf6PXjTblNiWEoegKqR5pUMk1TN0pVTk1HME9CTFBKNDRNRVcwSkZENC4u
Door op de link te klikken kunt u het formulier invullen en verzenden. Daarmee kunt u een plaats tijdens de kerkdienst reserveren. Let u er svp op dat het soms enige tijd kan duren voordat het formulier geladen is.
Belangrijk is dat u weet dat we strikt de hand zullen houden aan de regels die in het gebruiksplan staan. Zo wordt overal de 1,5 meter afstand gerespecteerd. Medewerkers zullen de reservering controleren, naar uw gezondheid informeren en de zitplaats toewijzen. In de kerk is een duidelijke looproute gecreëerd en zijn de gedragsregels goed zichtbaar. Volgens de richtlijnen werken ook wij met een reserveringssysteem, want het aantal plaatsen is beperkt. U kunt dus niet spontaan naar de kerk komen. Als u de kerkdiensten wilt meemaken, is het dus nodig om vooraf in te schrijven. Via de website van de Emmakerk (www.pkngeertruidenberg.nl) of via de zondagsbrief kunt u een inschrijfformulier aanklikken. Door op de link te klikken kunt u het formulier invullen en verzenden. Daarmee kunt u een plaats tijdens de kerkdienst reserveren. Als u deel wilt nemen aan de kerkdienst op zondag staat de aanmelding open tot woensdagavond 23.59 uur. Uiterlijk op vrijdag krijgt u bericht of u de kerkdienst kunt bijwonen. Als u geen positief bericht krijgt, hebt u voorrang bij de volgende dienst.
Alleen kerkgangers die digitaal niet bereikbaar zijn, kunnen telefonisch reserveren. Zij kunnen hun reservering doorgeven aan Jaco Vleugel (0162-520817). In het gebruiksplan staat een aantal algemene afspraken die de basis vormen van het gedrag in de Emmakerk. Als we hieraan secuur de hand houden, is gelukkig een ‘gewone’ en veilige kerkdienst weer mogelijk, maar helaas nog zonder samenzang.
De digitale uitzendingen via de website van “kerkdienst gemist.nl” blijven bestaan, zodat u ook thuis de diensten kunt meemaken. Zodoende kunnen we weer wekelijks een dienst met kerkgangers houden in de Emmastraat. De dienst van deze zondag is de laatste die via SlogTV en You Tube wordt uitgezonden.

Kom ook in de herfstvakantie naar de Vakantie Bijbel Club!
Yes, de Vakantie Bijbel Club kan dit jaar doorgaan! Op woensdag 21 oktober gaan we weer knutselen, het grote woensdagmiddagspel spelen en is er weer een nieuw avontuur van Sam en Jiddo. Verder mag iedereen frietjes blijven eten en voor drinken wordt gezorgd. Door een paar kleine aanpassingen kunnen we er een mooi Coronaproof feest van maken.
Dus reserveer de Vakantie Bijbel Club vast in de agenda: woensdag 21 oktober van 10.00-16.00 uur in de Emmakerk. Alle basisschoolkinderen zijn van harte welkom, maar meldt je vooraf aan via onze site.
Kijk voor meer informatie & inschrijven op: https://sites.google.com/view/raamsdonksveervbc/
Verder houden we dit jaar geen boodschappenactie of collecte, maar als je iets wilt en kunt bijdragen mag je het overmaken op rekeningnummer: NL64RABO0156329050 Protestantse gemeente Geertruidenberg o.v.v. vakantiebijbelclub.
Alvast bedankt voor je hulp en hopelijk tot dan!
De dames van het VBC team: Renate Stekelenburg, Eva Hovers, Tamara Kiene, Manouke Kool & Petra Paulides

Berichten voor de volgende zondagsbrief kunnen per email verzonden worden naar:
- zondagsbrief@pkngeertruidenberg.nl voor vrijdag a.s. 18.00 uur
U kunt deze zondagsbrief ook lezen op de website: www.pkngeertruidenberg.nl. Het is ook mogelijk de zondagsbrief per e-mail te ontvangen. Geef uw e-mailadres door via bovenstaand emailadres.

 

terug
 
 
 
Kerkdienst live volgen?
De zondagse erediensten in de Emmakerk en in de Geertruidskerk zijn live te volgen op internet. Ga naar kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg
 
Zondagsbrief
De meest actuele zondagsbrief.
Oudere zondagsbrieven vindt u in het downloadcentrum.
 
ANBI gemeente
Bekijk de ANBI-gegevens van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
Webshop
Voor het bestellen van collectebonnen en het doen van bijdragen en giften ga naar de webshop
 
Het nieuwste kerkblad ontvangen?
Meldt u dan nu aan als abonnee via het mailadres: kompas@pkngeertruidenberg.nl
 
Website
Hebt u berichten, vragen of opmerkingen voor/over deze site?
Neem a.u.b. contact op met de webredactie
E-mail: webmaster@pkngeertruidenberg.nl
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.