PKN
Protestantse Gemeente te Geertruidenberg
 
Zondagsbrief 10 januari 2021

Zondag 10 januari 2021
Emmakerk


kerkdiensten Emmakerk online
Kerkdiensten Emmakerk te volgen via website Kerkdienstgemist en SLOGTV
In verband met de landelijke Lock down heeft ook de Protestantse Gemeente Geertruidenberg besloten om de komende tijd kerkdiensten zonder gemeenteleden te organiseren.
De dienst wordt voortaan weer live via SLOG TV in beeld en geluid uitgezonden om 9.30 u. (Ziggo Kanaal 43; KPN Kanaal 1401). De dienst wordt in alleen geluid herhaald op zondagavond om 19.00 uur.
We hopen op begrip voor deze beslissing. We zijn heel dankbaar dat de kerkdiensten via SlogTV (met beelden, Ziggo, kanaal 43 en KPN, kanaal 1401) en via kerkdienstgemist.nl gevolgd kunnen worden.
We hopen dat we gemeenteleden, luisteraars en kijkers op deze wijze toch een viering kunnen bieden die hen kracht mag geven in deze coronatijd.

Kerkdienst Zondag 10 Januari 2021
Emmakerk, voorganger: ds. G. van der Linden
Uitzending via website “kerkdienstgemist” en SLOG TV: 09.20 uur
Collecten: RBM Sulawesi + Kerkenwerk/Onderhoudsfonds
Organist: dhr. J. Blankers
Muzikale medewerking: dhr. M. van der Sluijs
Lector: mevr. I. Langschmidt

Kerkdienst Zondag 17 Januari 2021
Emmakerk, voorganger: ds. J. van den Hout
Uitzending via website “kerkdienstgemist” en SLOG TV: 09.20 uur
Collecten: Stichting Teach Nepal + Kerkenwerk/Onderhoudsfonds
Organist: dhr. K. Ruissen
Muzikale medewerking: mevr. H. Weltevrede
Lector: dhr. P. Hanemaaijer

Geef uw gebedspunten door!
De viering is van en voor ons allemaal. We doen het samen!
Heeft u gebedspunten voor de komende zondagen geef ze door aan ds. Jos van den Hout (josvanden-hout@solcon.nl) of aan de scriba Mark van der Sluijs (scribaat@pkngeertruidenberg.nl).

Toelichting op de liturgische kleuren
Het jaar 2021 is begonnen, tijd om weer te denken aan de liturgische kleuren van de kerkdiensten in 2021. De liturgische kleuren worden aangegeven in het Dienstboek van de PKN. Dit geeft voor 10 januari t/m 14 februari 2021 de keus tussen wit en groen (vanaf 21 febr. paars). Wij hebben indertijd gekozen voor wit in deze periode. Vandaar dat de kleur in de maand januari steeds wit is.


OMZIEN naar elkaar
De afgelopen week is dhr. H. Leusink, Sweelinckhof 3, Raamsdonksveer weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Het is weer behoorlijk opgeknapt.
Ook Sander, de zoon van Wim en Ans Wiessner, Loddersweer 22, Raamsdonksveer is inmiddels weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Hij voelt zich een stuk beter.

Ook in gemeente Geertruidenberg blijft het aantal mensen, die besmet zijn, toenemen. Het vraagt van ons zorgvuldigheid in afstand houden en het gebruik van mondkapjes en tegelijkertijd extra inspanning om elkaar niet uit het oog te verliezen.
Laten we omzien naar elkaar en zeker als we iemand missen, laten we eens bellen of een vriendelijke groet sturen. De eerste vraag van God aan de mens in de Bijbel luidt: Mens waar ben je? De tweede vraag luidt: Mens waar is je broeder/zuster? Door om te zien naar elkaar, maken we iets van Gods betrokkenheid op de mensen zichtbaar.

Bloemendienst  
De bloemen gaan naar:
-          dhr. H. Leusink, Sweelinckhof 3, Raamsdonksveer, van harte beterschap,
-          mevr. M. Smiemans, Antonetta Hoeve 5, Raamsdonksveer, van harte beterschap.

Mededelingen
Pastoraat
Voor pastorale zorg, vragen of mededelingen kunt u kontakt opnemen met:
-          ds. J. van den Hout, tel 0162-465350
-          mevr. C. van Noorloos, tel: 0162-571580
-          dhr. W. Wiessner, tel: 513639

Diaconaal nieuws
Afgelopen week ontvingen wij aan giften voor de collecten in nov/dec/2020 1 x 20,00 euro, 1 x 20,00 euro voor Zuid-Sudan en een gift in collectebonnen van 60,00 euro voor de Voedselbank.
Voor de diaconale collecte van zondag 3 januari 2021 met als bestemming Goederenbank de Baronie ontvingen we tot vrijdag 8 januari 2021 via de bankrekening 167,50 euro.
Onze hartelijk dank voor al deze milde gaven!

In de bloemen gezet!
Vrijdag 8 januari 2021 is bij de dames, mevrouw Riet Broeders en mevrouw Nel Cevaal, die de bloemendienst regelen, een bloemetje bezorgd namens de Diaconie als bedankje voor hun vele, goede werk.

Zondag 10 januari;
Diaconale collecte; Diaconaal project RBM Sulawesi
Vanuit de GZB wordt samengewerkt met RBM (Rehabilitasi Bersumberdaya Masyarakat). Op het eiland Sulawesi/Indonesië worden verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen thuis bezocht en behandeld/geholpen.
Indien u dat wilt kunt u uw bijdrage voor deze collecte overmaken naar de rekening van de Diaconie NL11 RABO 0115615903 onder vermelding van RBM Sulawesi en dan zorgen wij dat het geld op de goede plek terechtkomt! Alvast bedankt!
Als u geld overmaakt naar de Kerk (C v K) middels de Kerkgeld App dan kunt u die ook gebruiken voor giften aan onze Diaconie.
Ook kunt u als u gebruik maakt van de collectebonnen van onze kerk deze inleveren bij de heer G. Wentink of bij een van de diakenen onder vermelding van de door u gewenste diaconale bestemming!

Collecten voor de kerk
Ook uw collecte bijdrage voor het kerkenwerk blijft uiteraard nodig. Deze kunt u overmaken naar rekeningnummer NL09 RABO 0373 7274 10 t.n.v. CvK Prot. Gem. te Geertruidenberg.
De afgelopen week zijn de volgende giften binnen gekomen: 2 x 2 €, 1 x 12 €, 4 x 10 €, 1 x 15 €, 1 x 20 €, 2 x 25 €, 1 x 30 €, 2 x 40 € ,1 x 75 € en 1 x 100 €. Alle gulle gevers hartelijk bedankt.

Berichten voor de volgende zondagsbrief kunnen per email verzonden worden naar:
- zondagsbrief@pkngeertruidenberg.nl voor vrijdag a.s. 18.00 uur
U kunt deze zondagsbrief ook lezen op de website: www.pkngeertruidenberg.nl. Het is ook mogelijk de zondagsbrief per e-mail te ontvangen. Geef uw e-mailadres door via bovenstaand emailadres.

 

terug
 
 
 
Kerkdienst live volgen?
De zondagse erediensten in de Emmakerk en in de Geertruidskerk zijn live te volgen op internet. Ga naar kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg
 
Zondagsbrief
De meest actuele zondagsbrief.
Oudere zondagsbrieven vindt u in het downloadcentrum.
 
ANBI gemeente
Bekijk de ANBI-gegevens van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
Webshop
Voor het bestellen van collectebonnen en het doen van bijdragen en giften ga naar de webshop
 
Het nieuwste kerkblad ontvangen?
Meldt u dan nu aan als abonnee via het mailadres: kompas@pkngeertruidenberg.nl
 
Website
Hebt u berichten, vragen of opmerkingen voor/over deze site?
Neem a.u.b. contact op met de webredactie
E-mail: webmaster@pkngeertruidenberg.nl
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.